Självkännedom- egenskapen bakom framgångsrika personer!
”Jag har fått lära mig att vägen till framgång är varken lätt eller snabb!” Marie Curie

Att nå framgång i sitt liv vare sig vi talar om arbetet eller det privata, tar oftast vägen via vår egen självkännedom. Tidningen Chef har gjort en undersökning där det tydligt framgår att självkännedom och helhetstänk är stora faktorer bakom framgångsrika chefer. Men det gäller inte bara för chefer det gäller för alla oss andra också!
Hur lär du dig då att känna dig själv på djupet och inte bara tror på andras bild av dig?
Det är inte lätt alla gånger, men kom ihåg att det är bara du som har varit med i hela Ditt liv så därför har du en annan överblick än vad andra har. Du vet oftast mest om dig själv och vet då också vad som är mest rätt för dig. Om du nu inte vet hur du ska lära känna dig själv så finns det vissa tips om hur du ska gå till väga. Du behöver skapa tid för reflektion och meditation. När du mediterar så lyssnar du på ditt eget inre på ett sätt som du normalt kanske inte hinner med i vår upptagna värld. Du kan här också reflektera över dina beslut och ställningstaganden. Kurser i personlig utveckling. Här får du tydliga tips om hur du är och vad du ska utveckla för att nå just Din bästa potential. Vår kurs, Inre vägledning är en mycket bra början i ditt arbete att lära känna dig själv.
Reiki Healing. Här kan du slå ihop ovanstående punkter och dessutom får du hjälp av våra erfarna helare och coacher, för att öka din självkännedom och även få framgång i livet.
Så hur har du det med självkännedomen? Vi hjälper dig gärna att lättare och snabbare nå framgång i livet. Kontakta oss för att boka en healingtid i augusti.
Vi tar nu lite ledigt från den 1 juli-11 augusti och önskar alla våra klienter och bloggföljare en riktigt skön och avkopplande sommar med mycket meditation och reflektion för en ökad självkännedom.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Kunskap eller vishet

Kunskap är att lära sig något nytt varje dag. Vishet är att släppa taget om något varje dag.”
Zenbuddistiskt ordspråk

Är det kunskap som skapar vishet eller är det visheten som skapar kunskap? När vi lär oss någonting nytt så ökar vi vår kunskapsmassa och när vi kan mer så ökar också vår vishet, eller hur? Det kan låta enkelt och självklart men är det verkligen så?
Vi lär oss många olika saker under ett liv, vissa har vi nytta av och andra inte. Men bara för att vi ökar vår kunskap innebär inte det att vi också per automatik ökar vår vishet. Vishet innebär att vi också kan ta till oss den nya kunskapen och omsätta den i praktiken, då först når vi fram till vishet. Vi tar ett lätt exempel: kunskapsmässigt vet du att om du använder bilbälte så ökar dina chanser att överleva vid en krock. När du omvandlar denna kunskap till vishet så bör du alltid använda bilbälte när du åker bil, eller hur?
Att släppa taget om någonting varje dag kan handla om många olika saker, t.ex. att släppa någonting som man gått och ältat en lång tid och som därför äter upp din energi. Det här är inte lätt men med ökad kunskap om varför du går och ältar vissa saker ökar du dina möjligheter att nå fram till sann vishet.
Vi hjälper dig att släppa taget på det som tynger dig. Om du behöver hjälp med att öka din kunskap och lära dig något nytt så har vi intressanta kurser för dig som även ökar din vishet.
Välkommen att ta en titt på vår hemsida för mer information om aktuella kurser,
eller kontakta oss via tel. 073- 944 73 01.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

När du gått så långt, att du inte orkar ett enda steg till, har du bara gått hälften så långt som du klarar av. Grönländskt ordspråk

Vi behöver skaffa oss mer självmedkänsla, enligt forskarna, men vad är då självmedkänsla? I dagens samhälle när många redan är fokuserade på sig själva, kanske man kan tycka att självmedkänsla borde vara onödigt. Tyvärr ser det inte riktigt ut så, människor jobbar 60 timmar veckan och det är inte att vara snäll mot sig själv.

Allt fler arbetar både sena kvällar och helger för att hinna med sina arbeten. Det är ett slitsamt liv och kan ge konsekvenser som hälso- och sömnproblem och att jobbet inkräktar så mycket på privatlivet att det inte blir något privatliv.

När du har gått så långt att det känns som om du inte orkar ta ett enda steg till, behöver din självmedkänsla kopplas på så att du orkar gå de resterande stegen, utan att bli sjuk.

Via våra healingbehandlingar hjälper vi dig att skapa balans i livet så att du kan vara snällare mot dig själv, inte springer på alla bollar samtidigt och kan ge dig förmågan att se motgångar som en del i livet och någonting som du kan växa av. Det här är själva kärnan i din självmedkänsla som är en väldig styrka. När du blir mer självmedkännande kan du gå så långt som du klarar av.

Jobbar du som någon sorts chef idag så behöver du troligen lära dig att bli mer självmedkännande, vi hjälper dig med detta, Hör av dig så bokar vi en tid för dig så att du kan gå så långt som det är meningen att du ska gå.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Lyssna på tystnaden!

Vare sig vi lever i en stad eller ute på landet så är vi omgärdade av ljud. I staden har vi ofta inte något val, bussar och bilar kör förbi oss, brandbilar och ambulanser rycker ut med sirenerna påslagna. Att vi sedan också går runt med högtalare i öronen och lyssnar på musik eller en bok gör att vi nästan aldrig har det helt tyst runt omkring oss.

Detta trots att vi numera vet att denna eviga ljudbarriär stressar oss. Nu, idag, har du möjlighet att gå ut och lyssna på tystnaden, för den snö som stora delar av landet nu är täckt av dämpar alla ljud.

Nu är det tid till att bara stå still och lyssna på ingenting! Då ger du både kropp och själ en möjlighet att få koppla av och återhämta sig. Öppna munnen och smaka på tystnaden! När du känner dig lugn, stå kvar ett tag till och njut av den kanske ovana känslan att lyssna på tystnaden. Tystnad kan upplevas som skrämmande, ofta för att du kommer i kontakt med dig själv, istället för att vara rädd för tystnaden, ta den till dig och fyll på med lugn i själen.
Lyssna på tystnaden nu i vinter!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se

”Tränar mig på att inte vara så perfekt. Alltid retar det någon.”

Text från Anne Ankas kloklek. Pernilla Lindroos.

Vi närmar oss nu den högtid på året som nästan är den helg då allting ska vara som det alltid har varit och självklart ska det bli perfekt också i år, eller hur? Hur perfekt tycker du att det behöver vara? Att vi har traditioner och att vissa saker ska fram till advent och jul är en sak. Jag tror att vi alla har någonting som vi har haft med oss länge. För några dagar sedan träffade jag några goda vänner och vi kom att tala om just detta och kan ni tänka er, vi hade alla någonting av julsakerna som hängt med oss sedan barndomen. Men det betyder inte att allt behöver vara helt perfekt. Låt de kommande högtiderna var trevliga men inte perfekta och de som retar sig på detta kan ju då se till att det bir perfekt!

Vi hjälper gärna alla er som vill träna på att inte vara så perfekta! Boka eller ge bort i julklapp en avkopplande healingtid hos oss!
Med inte så perfekta hälsningar från oss!
Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Du blir det du tror

Det vi tror på är ibland mer verkligt än vad verkligheten själv är. Kan denna starka tro hjälpa eller stjälpa oss och hur stor är placeboeffekten?
För at ta reda på det ska jag beskriva en icke vetenskaplig undersökning som har gjorts för att få ett bättre grepp om det här med att skicka healing. Grupp 1, fick healing skickad till sig, Grupp 2 fick ingen healing sänd till sig men trodde att de fick det och slutligen Grupp 3 fick ingen healing skickad till sig och trodde inte att de skulle få detta heller.

Hur upplevde de olika grupperna detta och vilka effekter fick det?

Grupp 1 upplevde en stark förbättring av de skador de uppfattade sig ha av både fysisk och psykisk karaktär. Det är ett väntat utfall och alla ni som själva har fått healing skickad till sig vet att det är så. I grupp 3 så blev det också ett väntat utfall, de kände ingen förändring alls vare sig positiv eller negativ.

Grupp 2 däremot är den mest intressanta gruppen, de flesta upplevde att de blev bättre, de kände sig piggare och starkare, eftersom de skulle få just styrka skickad till sig. Här har alltså tron försatt berg. De mest intressanta är dock de som upplevde att de blev sämre! De fick mer ont i ryggen, kände sig trängda hemma och ville att healingen skulle tas bort ifrån dem. De blev också otrygga med den person som skickade healingen till dem, detta till trots att de inte fick något skickat till sig.

Dessa personer ville inte få hjälp, de ville ha kvar sin sjukdom för den ingick i deras uppfattning om sig själva och vem skulle de vara om de blev friska? En del av dem hade också fastnat i ”tycka synd om syndromet”. De ville vara sjuka för att få uppmärksamhet av andra och när de träffade någon som såg rakt igenom detta ville de inte ha någon healing, men det hade de ju heller aldrig fått! Bara tron att de hade fått hjälp fick dem att bli sämre!
Hur gör du, vill du få hjälp med dina problem eller vill du suga på dem som på ett gammalt ben? Vill du få hjälp är du varmt välkommen till oss, så hjälper vi dig vidare.
Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Vilken färg är du?

”Att vara totalt ärlig mot sig själv är en god övning!”
Sigmund Freud

I vår tid söker vi efter enkla svar, klassificeringar och lösningar på problem. Om du
då får reda på att du och din personlighet har en viss färg som då ger dig vissa
personlighetsdrag, så löser ju det alla problem, eller hur?
Men är det verkligen så? Vi människor är komplicerade varelser och de flesta av oss
har mer än en färg som dominerar oss, så vad händer då?
Börja med att sluta leta efter enkla svar och försök att vara totalt ärlig mot dig
själv. Sök istället efter vilka egenskaper vill du ha, det går att plocka ihop en
personlighet som både är röd/gul/grön/blå eller vit. För i verkliga livet kommer du
att behöva hjälp från alla dessa färgers energier.

Vill du läsa en roande bok som kan ge dig snabb bekräftelse på en gång om något
som du redan tror dig veta eller vill du lära dig att hantera dessa energier? Du
bestämmer, ta fram den vita färgen i dig och ta ett beslut. Vi har kursen för dig när
du väl har bestämt vad du vill, läs mer om kursen, Magin i ditt födelsenummer på
vår hemsida, www.gumahealing.se.

Varmt välkommen
Gunilla & Dan Mansfeld

”Gud kunde inte finnas överallt, därför skapade han mödrar.”

Rudyard Kipling

I helgen var det mors dag, en dag som enligt uppgift fyller 100 år i år i Sverige! Det var tänkt att vara en dag när kvinnorna skulle få ledigt från allt hushållsarbete och inte minst ledigt från att hålla reda på diverse familjemedlemmar. Mor skulle också så långt det var möjligt ges möjlighet att vila. Detta står bl.a. att läsa i häftet Mors dag från 1920, enligt nordiska museet.

Hur ser det ut idag? Med dubbelarbetande kvinnor som sliter dygnet runt för att få livspusslet att gå ihop. Här kanske det inte räcker med en fri dag, det skulle kanske behövas en vecka eller en månad. Det är inte en slump att våra klienter till största delen är kvinnor, som får en möjlighet att ta hand om sig själva när barnen antingen är tonåringar eller har flyttat ut. Då är det mödrarnas tid! För under småbarnsåren finns mödrarna överallt.

Bullbakande mammor i idrottsklubben, mammor som skjutsar till olika aktiviteter, mammor som tvättar fotbollslagets tröjor och mammor som lagar god och näringsriktig mat. När vilar dessa fantastiska kvinnor någon gång? Det kan man verkligen undra.

Den bästa presenten du kan få och som du kan ge dig själv är faktiskt tid helt för dig själv. Ge dig själv en försenad mors dags present och boka in en avkopplande healingbehandling hos oss. Om du har en mamma som du vill värna om ge henne ett presentkort på behandlingar hos oss, för det behöver alla mammor året runt, eftersom de oftast är överallt.

Vi hjälper dig att tänka lite mer på mammor mer än en gång per år!

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Inget är omöjligt!

Inget är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.

Winston Churchill

Visst kan det kännas som om du ibland har hamnat i en omöjlig situation med omöjliga människor runt omkring dig. Du blir hindrad i din framfart av en massa hinder som andra har rest i din väg. Men du kan även själv resa hinder i din väg. Dessa hinder kan vara av många olika slag, kön, utbildning samt förväntningar från familjen. När du reser hinder för dig själv så är det bara du själv som kan ta ner dem.

Första frågan är, varför har du själv rest hinder i din väg? För att du inte tror på dig själv eller för att du infriar andras förväntningar på dig? Vill du bli konstnär och din släkt förväntar sig att du ska bli läkare, vad väljer du då? Vilka hinder ställer du i din väg? Att det är ekonomiskt fördelaktigt att utbilda sig till läkare eller att det blir minst bråk om du gör som alla förväntar sig av dig?

Här kan du välja olika vägar, antingen accepterar du att du blir stoppad eller också så kämpar du för din idé. För egentligen så är ingenting omöjligt att övervinna, om du bara vill det tillräckligt mycket. Du kan tillfriskna från en sjukdom, du kan bygga ett företag, du kan bli rik, bara du vill tillräckligt mycket, för inget är omöjligt det tar bara lite längre tid än att göra det som alla förväntar sig av dig.

Vi hjälper dig att nå det som du tycker är en omöjlighet!

Soliga och varma hälsningar.

Gunilla & Dan Mansfeld

Att kunna lyssna är en bedrift men att bara höra är ingen merit. En anka hör också! Igor Stravinsky
Hur gör du? Lyssnar du eller hör du bara på. Vad är då skillnaden mellan att verkligen lyssna och att bara höra på? Skillnaden kan vara svår att beskriva men när man råkar ut för en person som bara hör på, så vet man precis vad skillnaden är.
Många människor hör oftast bara på, för att verkligen lyssna på en annan person kräver nämligen att vi sätter oss själva lite åt sidan. När du lyssnar, så är du också aktivt med i samtalet och intresserar dig för den du pratar med. När du lyssnar kommer du också ihåg vad den andre personen har sagt till dig. Att lyssna är också att visa intresse och respekt för en annan människa. När du verkligen lyssnar så kommer du också ihåg vad ni har pratat om och behöver inte fråga om, tio gånger.

Hur gör då de som bara hör på? De avbryter ofta för att börja prata om sig själva och sina problem. De kommer inte ihåg den information som du har gett, t.ex. vem det är som hämtar på dagis.De påstår att du aldrig har sagt vissa saker, fast du och alla runt omkring vet att du har gjort detta. När du hör på så missar du ofta hälften, eftersom du inte orkar höra på tills den andre har pratat klart. Att bara höra på innebär ofta att man har en felaktig bild av sig själv och tror att man är mer värd än alla andra.

Så hur gör du? Visar du respekt för dina familjemedlemmar och arbetskamrater och lyssnar på dem eller är du självcentrerad och hör bara på? Är du en anka eller en medmänniska? Har du en anka hemmavid och känner dig nertryckt så hjälper vi dig att öka ditt eget värde och självrespekt.

Gunilla & Dan Mansfeld
Mansfeld Coaching & Healing
www.gumahealing.se