Lyssna på tystnaden!

Vare sig vi lever i en stad eller ute på landet så är vi omgärdade av ljud. I staden har vi ofta inte något val, bussar och bilar kör förbi oss, brandbilar och ambulanser rycker ut med sirenerna påslagna. Att vi sedan också går runt med högtalare i öronen och lyssnar på musik eller en bok gör att vi nästan aldrig har det helt tyst runt omkring oss.

Detta trots att vi numera vet att denna eviga ljudbarriär stressar oss. Nu, idag, har du möjlighet att gå ut och lyssna på tystnaden, för den snö som stora delar av landet nu är täckt av dämpar alla ljud.

Nu är det tid till att bara stå still och lyssna på ingenting! Då ger du både kropp och själ en möjlighet att få koppla av och återhämta sig. Öppna munnen och smaka på tystnaden! När du känner dig lugn, stå kvar ett tag till och njut av den kanske ovana känslan att lyssna på tystnaden. Tystnad kan upplevas som skrämmande, ofta för att du kommer i kontakt med dig själv, istället för att vara rädd för tystnaden, ta den till dig och fyll på med lugn i själen.
Lyssna på tystnaden nu i vinter!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se

”Tränar mig på att inte vara så perfekt. Alltid retar det någon.”

Text från Anne Ankas kloklek. Pernilla Lindroos.

Vi närmar oss nu den högtid på året som nästan är den helg då allting ska vara som det alltid har varit och självklart ska det bli perfekt också i år, eller hur? Hur perfekt tycker du att det behöver vara? Att vi har traditioner och att vissa saker ska fram till advent och jul är en sak. Jag tror att vi alla har någonting som vi har haft med oss länge. För några dagar sedan träffade jag några goda vänner och vi kom att tala om just detta och kan ni tänka er, vi hade alla någonting av julsakerna som hängt med oss sedan barndomen. Men det betyder inte att allt behöver vara helt perfekt. Låt de kommande högtiderna var trevliga men inte perfekta och de som retar sig på detta kan ju då se till att det bir perfekt!

Vi hjälper gärna alla er som vill träna på att inte vara så perfekta! Boka eller ge bort i julklapp en avkopplande healingtid hos oss!
Med inte så perfekta hälsningar från oss!
Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Du blir det du tror

Det vi tror på är ibland mer verkligt än vad verkligheten själv är. Kan denna starka tro hjälpa eller stjälpa oss och hur stor är placeboeffekten?
För at ta reda på det ska jag beskriva en icke vetenskaplig undersökning som har gjorts för att få ett bättre grepp om det här med att skicka healing. Grupp 1, fick healing skickad till sig, Grupp 2 fick ingen healing sänd till sig men trodde att de fick det och slutligen Grupp 3 fick ingen healing skickad till sig och trodde inte att de skulle få detta heller.

Hur upplevde de olika grupperna detta och vilka effekter fick det?

Grupp 1 upplevde en stark förbättring av de skador de uppfattade sig ha av både fysisk och psykisk karaktär. Det är ett väntat utfall och alla ni som själva har fått healing skickad till sig vet att det är så. I grupp 3 så blev det också ett väntat utfall, de kände ingen förändring alls vare sig positiv eller negativ.

Grupp 2 däremot är den mest intressanta gruppen, de flesta upplevde att de blev bättre, de kände sig piggare och starkare, eftersom de skulle få just styrka skickad till sig. Här har alltså tron försatt berg. De mest intressanta är dock de som upplevde att de blev sämre! De fick mer ont i ryggen, kände sig trängda hemma och ville att healingen skulle tas bort ifrån dem. De blev också otrygga med den person som skickade healingen till dem, detta till trots att de inte fick något skickat till sig.

Dessa personer ville inte få hjälp, de ville ha kvar sin sjukdom för den ingick i deras uppfattning om sig själva och vem skulle de vara om de blev friska? En del av dem hade också fastnat i ”tycka synd om syndromet”. De ville vara sjuka för att få uppmärksamhet av andra och när de träffade någon som såg rakt igenom detta ville de inte ha någon healing, men det hade de ju heller aldrig fått! Bara tron att de hade fått hjälp fick dem att bli sämre!
Hur gör du, vill du få hjälp med dina problem eller vill du suga på dem som på ett gammalt ben? Vill du få hjälp är du varmt välkommen till oss, så hjälper vi dig vidare.
Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Vilken färg är du?

”Att vara totalt ärlig mot sig själv är en god övning!”
Sigmund Freud

I vår tid söker vi efter enkla svar, klassificeringar och lösningar på problem. Om du
då får reda på att du och din personlighet har en viss färg som då ger dig vissa
personlighetsdrag, så löser ju det alla problem, eller hur?
Men är det verkligen så? Vi människor är komplicerade varelser och de flesta av oss
har mer än en färg som dominerar oss, så vad händer då?
Börja med att sluta leta efter enkla svar och försök att vara totalt ärlig mot dig
själv. Sök istället efter vilka egenskaper vill du ha, det går att plocka ihop en
personlighet som både är röd/gul/grön/blå eller vit. För i verkliga livet kommer du
att behöva hjälp från alla dessa färgers energier.

Vill du läsa en roande bok som kan ge dig snabb bekräftelse på en gång om något
som du redan tror dig veta eller vill du lära dig att hantera dessa energier? Du
bestämmer, ta fram den vita färgen i dig och ta ett beslut. Vi har kursen för dig när
du väl har bestämt vad du vill, läs mer om kursen, Magin i ditt födelsenummer på
vår hemsida, www.gumahealing.se.

Varmt välkommen
Gunilla & Dan Mansfeld

”Gud kunde inte finnas överallt, därför skapade han mödrar.”

Rudyard Kipling

I helgen var det mors dag, en dag som enligt uppgift fyller 100 år i år i Sverige! Det var tänkt att vara en dag när kvinnorna skulle få ledigt från allt hushållsarbete och inte minst ledigt från att hålla reda på diverse familjemedlemmar. Mor skulle också så långt det var möjligt ges möjlighet att vila. Detta står bl.a. att läsa i häftet Mors dag från 1920, enligt nordiska museet.

Hur ser det ut idag? Med dubbelarbetande kvinnor som sliter dygnet runt för att få livspusslet att gå ihop. Här kanske det inte räcker med en fri dag, det skulle kanske behövas en vecka eller en månad. Det är inte en slump att våra klienter till största delen är kvinnor, som får en möjlighet att ta hand om sig själva när barnen antingen är tonåringar eller har flyttat ut. Då är det mödrarnas tid! För under småbarnsåren finns mödrarna överallt.

Bullbakande mammor i idrottsklubben, mammor som skjutsar till olika aktiviteter, mammor som tvättar fotbollslagets tröjor och mammor som lagar god och näringsriktig mat. När vilar dessa fantastiska kvinnor någon gång? Det kan man verkligen undra.

Den bästa presenten du kan få och som du kan ge dig själv är faktiskt tid helt för dig själv. Ge dig själv en försenad mors dags present och boka in en avkopplande healingbehandling hos oss. Om du har en mamma som du vill värna om ge henne ett presentkort på behandlingar hos oss, för det behöver alla mammor året runt, eftersom de oftast är överallt.

Vi hjälper dig att tänka lite mer på mammor mer än en gång per år!

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Inget är omöjligt!

Inget är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.

Winston Churchill

Visst kan det kännas som om du ibland har hamnat i en omöjlig situation med omöjliga människor runt omkring dig. Du blir hindrad i din framfart av en massa hinder som andra har rest i din väg. Men du kan även själv resa hinder i din väg. Dessa hinder kan vara av många olika slag, kön, utbildning samt förväntningar från familjen. När du reser hinder för dig själv så är det bara du själv som kan ta ner dem.

Första frågan är, varför har du själv rest hinder i din väg? För att du inte tror på dig själv eller för att du infriar andras förväntningar på dig? Vill du bli konstnär och din släkt förväntar sig att du ska bli läkare, vad väljer du då? Vilka hinder ställer du i din väg? Att det är ekonomiskt fördelaktigt att utbilda sig till läkare eller att det blir minst bråk om du gör som alla förväntar sig av dig?

Här kan du välja olika vägar, antingen accepterar du att du blir stoppad eller också så kämpar du för din idé. För egentligen så är ingenting omöjligt att övervinna, om du bara vill det tillräckligt mycket. Du kan tillfriskna från en sjukdom, du kan bygga ett företag, du kan bli rik, bara du vill tillräckligt mycket, för inget är omöjligt det tar bara lite längre tid än att göra det som alla förväntar sig av dig.

Vi hjälper dig att nå det som du tycker är en omöjlighet!

Soliga och varma hälsningar.

Gunilla & Dan Mansfeld

Att kunna lyssna är en bedrift men att bara höra är ingen merit. En anka hör också! Igor Stravinsky
Hur gör du? Lyssnar du eller hör du bara på. Vad är då skillnaden mellan att verkligen lyssna och att bara höra på? Skillnaden kan vara svår att beskriva men när man råkar ut för en person som bara hör på, så vet man precis vad skillnaden är.
Många människor hör oftast bara på, för att verkligen lyssna på en annan person kräver nämligen att vi sätter oss själva lite åt sidan. När du lyssnar, så är du också aktivt med i samtalet och intresserar dig för den du pratar med. När du lyssnar kommer du också ihåg vad den andre personen har sagt till dig. Att lyssna är också att visa intresse och respekt för en annan människa. När du verkligen lyssnar så kommer du också ihåg vad ni har pratat om och behöver inte fråga om, tio gånger.

Hur gör då de som bara hör på? De avbryter ofta för att börja prata om sig själva och sina problem. De kommer inte ihåg den information som du har gett, t.ex. vem det är som hämtar på dagis.De påstår att du aldrig har sagt vissa saker, fast du och alla runt omkring vet att du har gjort detta. När du hör på så missar du ofta hälften, eftersom du inte orkar höra på tills den andre har pratat klart. Att bara höra på innebär ofta att man har en felaktig bild av sig själv och tror att man är mer värd än alla andra.

Så hur gör du? Visar du respekt för dina familjemedlemmar och arbetskamrater och lyssnar på dem eller är du självcentrerad och hör bara på? Är du en anka eller en medmänniska? Har du en anka hemmavid och känner dig nertryckt så hjälper vi dig att öka ditt eget värde och självrespekt.

Gunilla & Dan Mansfeld
Mansfeld Coaching & Healing
www.gumahealing.se

Just idag vågar jag be om vägledning!                                                                                                                                                               Ur Just idag, 365 tankar för sinnesro av Olle Carlsson

Hur ofta lyssnar du på din inre guide, den som Naskapi-indianerna ibland kallar för den inre vännen? Att våga lyssna och be om hjälp är ibland svårt men oftast väldigt nödvändigt.  Det viktiga här är dock att du lyssnar på just din personlige guide och ingen annans guide – om du då redan lyssnar, hur vet du då att du lyssnar på rätt?                                                                                                                                           

Att komma i kontakt med våra egna guider är en stor upplevelse för många för att de har så mycket att säga till oss! När du väl kommer i kontakt med dina inre guider så blir du också vägledd genom livet. Låter inte det bra?  Så för att lyckas på alla plan behöver du lära dig hur de kommer i kontakt med dig. För att öka dina chanser till att komma i kontakt med din inre vän så bör du enligt Naskapi-indianerna göra följande;  tala sanning,  lyssna på andra och inte minst lyssna till dig själv. I vår kurs, Dina guider, får du lära dig att lyssna till dina högst egna guider. Kursen går lördagen den 21 april i Vallentuna.

Vi har åtta platser men kursen är redan halvfull, så vill du be om vägledning så anmäler du dig till Dan Mansfeld, dan@gumahealing.se eller på telefon 073-944 73 01.

Glöm inte att besöka oss på Harmonimässan i Solnahallen den 7-8 april! Vi finns i C-hallen rad 18 och vi kommer att hålla ett föredrag som heter ”Dåtid, Nutid och Framtid” båda dagarna kl. 15.00. Att lyssna på det föredraget är ett sätt att bli vägledd! Biljetter till föredraget köper du i vår monter. Varmt välkomna till vår monter i Solnahallen!

När du ber om vägledning finns vi där för dig!

Gunilla  &  Dan  Mansfeld                                                           www.gumahealing.se

”Den litet har lärt är allom led.”
Ur Svenska ordspråk

Vilka sinnen stimulerar Du i vardagen?

Smak, doft och känsel får ofta sitt, men hur är det med den litterära hjärnträningen? Den litterära hjärnträningen börjar i våra småbarnsår med den ack så viktiga högläsningen.  Varför är denna hjärnträning så viktig då? För att den ger oss ett ordförråd och en läsförståelse. För några år sedan kom professor Mats Myrberg fram till att ett barn som regelbundet fått lyssna till högläsning i snitt förstod 70.000 ord och ett barn som inte fått vara med om någon högläsning förstod 17.000 ord, vid 17 års ålder. Det är ca 53.000 ord som skiljer och som ger ett handikapp till dem som inte har ett tillräckligt ordförråd.  Tänk här på att enligt SVD, den 5 januari 2018, så behövs det ungefär en förståelse av 50.000 ord för att förstå en vanlig tidningsartikel. Skulle en 17 åring med en ordförståelse om 17.000 ord förstå denna blogg, jag vet inte, vad tror du?

Dessa barn växer upp och blir vuxna som inte kan ta till sig information i en vanlig tidning, eftersom de inte har fått alla sina sinnen stimulerade.  När du inte förstår en text så minskar också din nyfikenhet på världen i stort eftersom du inte kan ta till dig information och när detta händer krymper vi och förminskar oss själva.  Den litet lärt är allom led, vill du ha det så? Om inte läs högt för dina barn eller barnbarn, läs själv böcker av allehanda olika slag, blanda skönlitterära böcker med faktaböcker, allt för att stimulera din fantastiska hjärna som faktiskt vill bli utmanad och tränad, varje dag.

Vi kan hjälpa till att träna din hjärna i någon av våra kurser för att stimulera din hjärna. Vår närmaste kurs är Dina Guider den 21 april. Kontakta Dan Mansfeld om du vill vara med och träna din hjärna, dan@gumahealing.se eller ring 073- 944 73 01.

Vi lär i våra kurser så att du inte blir led.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Skaffa dig en hobby!

” Arbete är halva hälsan.”                                                                                                                                   

-Ur Svenska ordspråk.

Om arbetet är halva hälsan vad är då den andra halvan? Enligt ny forskning så ska svaret på den frågan vara en hobby. En hobby är något som vi gör för vår egen skull och när vi gör något för vår egen skull så fyller vi på oss själva med energi och motivation. En hobby kan göra oss mer kreativa och analytiska och även till bättre ledare, enligt forskare vid San Francisco State University. Ett liv fyllt med ”likes” skapar ofta en tomhetskänsla, för dessa ”likes” ger inte mening åt våra liv på det sätt såsom känslan av att göra någonting ger. Hobbyn bör var någonting som är något helt annat än det du normalt gör, för då stimulerar du andra delar av din hjärna än de delar du normalt använder. Då kan du få ut din fulla potential!
När du utövar en hobby får du också en ökad självkännedom, vilket många saknar idag, när allt ska vara så likriktat. Många experter förordar därför hobbys som är självutvecklande, de som kräver nyfikenhet och ett öppet sinne. I Damernas värld nr. 1 föreslår man bl.a. numerologi. Vi kommer att ge en kurs i numerologi under hösten, men till dess ger vi några förslag på hobby.
• För er som håller på mycket med siffror, prova att baka. Bakning främjar fantasin och utmanar din hjärna till att komma på andra smaker och former.
• Ni som träffar mycket folk i ert arbete, prova att spela schack, det är tyst och tankekrävande.
• Att sticka är avkopplande på flera sätt, om man inte är van måste man fokusera enbart på det man har för händerna och kan inte tänka ut vad familjen ska äta till middag, för då har man snart tappat en eller flera maskor. Skaffa dig en hobby för att behålla hälsan i ditt liv!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se