Skaffa dig en hobby!

” Arbete är halva hälsan.”                                                                                                                                   

-Ur Svenska ordspråk.

Om arbetet är halva hälsan vad är då den andra halvan? Enligt ny forskning så ska svaret på den frågan vara en hobby. En hobby är något som vi gör för vår egen skull och när vi gör något för vår egen skull så fyller vi på oss själva med energi och motivation. En hobby kan göra oss mer kreativa och analytiska och även till bättre ledare, enligt forskare vid San Francisco State University. Ett liv fyllt med ”likes” skapar ofta en tomhetskänsla, för dessa ”likes” ger inte mening åt våra liv på det sätt såsom känslan av att göra någonting ger. Hobbyn bör var någonting som är något helt annat än det du normalt gör, för då stimulerar du andra delar av din hjärna än de delar du normalt använder. Då kan du få ut din fulla potential!
När du utövar en hobby får du också en ökad självkännedom, vilket många saknar idag, när allt ska vara så likriktat. Många experter förordar därför hobbys som är självutvecklande, de som kräver nyfikenhet och ett öppet sinne. I Damernas värld nr. 1 föreslår man bl.a. numerologi. Vi kommer att ge en kurs i numerologi under hösten, men till dess ger vi några förslag på hobby.
• För er som håller på mycket med siffror, prova att baka. Bakning främjar fantasin och utmanar din hjärna till att komma på andra smaker och former.
• Ni som träffar mycket folk i ert arbete, prova att spela schack, det är tyst och tankekrävande.
• Att sticka är avkopplande på flera sätt, om man inte är van måste man fokusera enbart på det man har för händerna och kan inte tänka ut vad familjen ska äta till middag, för då har man snart tappat en eller flera maskor. Skaffa dig en hobby för att behålla hälsan i ditt liv!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se