” Allt elände bland människor beror på att de inte kan sitta i lugn och ro. Ensamma i ett rum!”
Blaise Pascal (1625 -1662) Ur boken Klokt från Pedagogförlaget.

Ovanstående citat känns märkligt aktuellt, nu när Coronaviruset återigen ökar i omfattning runt oss. Att vara ensam i ett rum under en längre tid är alltid arbetsamt för oss människor. Vi är ju trots allt sociala djur, med kort minne.

Allt elände beror på att vi inte kan sitta ensamma någonstans. Att vi inte orkar vara på vår vakt hur länge som helst. Vi har alltså ett sämre tålamod än det som nu anfaller oss. Tänk på detta ett tag, hur mycket elände kan vi undvika om vi fortsätter att hålla distans till varandra? Att undvika en andra våg av Corona är positivt, ta tillvara på detta och undvik därmed mer elände bland människor!

Behöver du någon att tala med under denna tid, så finns vi här för dig. Vi har coachande samtal som får dig att se det positiva i tillvaron.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Livet kan få styrka av många vänskapsband. Att älska och bli älskad är tillvarons högsta lycka.
– Sydney Smith (1771-1845)

Vi har en mycket ovanlig vår, en krisfylld vår. Coronavirusets framfart ändrar på mycket i alla våra liv. Det vi har tagit för självklart är inte längre självklart. Vi kan inte gå och handla mat som vi brukar, vi kan inte besöka äldre släktingar och vi kan inte umgås på samma sätt som innan Corona. Vi har ett liv före Corona och ett liv efter Corona. Hur ser det livet ut? Det vet vi inte.

Men en sak vet vi, för att vi ska klara av denna påfrestning krävs det att vi behöver våra familjer och vänner. Det är därifrån vi får vår styrka att fortsätta trots att det är kämpigt just nu. Har du en eller flera riktiga vänner, brukar det visa sig i kriser, de som hör av sig, trots att de har fullt upp. De som inte bara vill vara med när allt är bra och de inte behöver göra något extra. Har du riktiga vänner, visa dem att du uppskattar dem för de ger ju dig så mycket styrka i vardagen. Så var en riktig vän själv och ställ upp för dina vänner som av en eller annan anledning inte kan träffa dig nu, så får du i gengäld styrkan att fortsätta i en motig vardag.

Behöver du någon som lyssnar, så finns vi här för dig, vi har öppet för telefon och Skype- samtal. Boka en tid hos oss och bryt tristess och ensamhet.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

”Utan gemenskap med andra, kan inte en enda människa överleva.”
Dalai Lama
Vi har precis haft nyår och vi är många som har avlagt nyårslöften, men är ditt nyårslöfte ett undvikande eller ett närmandemål?
Många har sagt att de ska använda sin mobiltelefon mindre under 2020, (ett undvikande mål), och inte vara så fokuserade på att stirra i sin telefon att de missar mycket som händer. Vilket är ett stort problem hos oss idag.
Så vilket löfte ska du avge för att skaffa dig mer skärmfri tid?
Börja med att ta reda på vad du vill göra på din skärmfria tid, läsa en bok, prata med vänner eller laga mat, att ta reda på vad du vill göra med din tillvaro är ett närmandemål. Att ständigt vara uppkopplad kan bli till ett beroende så tänk på att det tar tid att ändra ditt beteende. Behöver du hjälp med detta så finns vi till för dig, via healing och coaching hjälper vi dig så att du själv kan bestämma om din skärmtid och få mer gemenskap med familj och vänner.

Vill du boka en behandlingstid så är du välkommen att kontakta oss via hemsidan, www.gumahealing.se
Mobilfria hälsningar
Gunilla & Dan Mansfeld

Vi tackar Fredrik och Sekina Kling för gott samarbete under dessa år. Vi önskar Fredrik och Sekina all lycka i deras fortsatta arbete.
Kursen ”Inre vägledning” den 15-16 februari 2020 är fulltecknad, så det går tyvärr inte längre att anmäla sig till denna kurs. Om du vill gå denna kurs är du välkommen att skriva upp dig på vår väntelista, kontakta i sådana fall Dan Mansfeld, dan@gumahealing.se eller skicka ett meddelande via hemsidan. Vi har fortfarande platser kvar till vår kurs, Reiki Healing 1, som ges i Vallentuna den 4-5 april. Vi du vara med på denna kurs så är du välkommen att anmäla dig nu.
Vår master utbildning kommer att ha sin första träff under 2020, den 25 januari. Ni som går denna utbildning kommer att få mer information efter helgerna.
Viktigt att notera. Gunilla träffas från och med den 16 januari 2020 på torsdagar varannan vecka i lokalen på Upplandsgatan 22.
Vi håller julstängt mellan den 20/12 – 16/1. Välkomna åter 2020.

Vi önskar alla våra klienter en riktigt God Jul och ett Gott Nytt healing år!

Självkännedom- egenskapen bakom framgångsrika personer!
”Jag har fått lära mig att vägen till framgång är varken lätt eller snabb!” Marie Curie

Att nå framgång i sitt liv vare sig vi talar om arbetet eller det privata, tar oftast vägen via vår egen självkännedom. Tidningen Chef har gjort en undersökning där det tydligt framgår att självkännedom och helhetstänk är stora faktorer bakom framgångsrika chefer. Men det gäller inte bara för chefer det gäller för alla oss andra också!
Hur lär du dig då att känna dig själv på djupet och inte bara tror på andras bild av dig?
Det är inte lätt alla gånger, men kom ihåg att det är bara du som har varit med i hela Ditt liv så därför har du en annan överblick än vad andra har. Du vet oftast mest om dig själv och vet då också vad som är mest rätt för dig. Om du nu inte vet hur du ska lära känna dig själv så finns det vissa tips om hur du ska gå till väga. Du behöver skapa tid för reflektion och meditation. När du mediterar så lyssnar du på ditt eget inre på ett sätt som du normalt kanske inte hinner med i vår upptagna värld. Du kan här också reflektera över dina beslut och ställningstaganden. Kurser i personlig utveckling. Här får du tydliga tips om hur du är och vad du ska utveckla för att nå just Din bästa potential. Vår kurs, Inre vägledning är en mycket bra början i ditt arbete att lära känna dig själv.
Reiki Healing. Här kan du slå ihop ovanstående punkter och dessutom får du hjälp av våra erfarna helare och coacher, för att öka din självkännedom och även få framgång i livet.
Så hur har du det med självkännedomen? Vi hjälper dig gärna att lättare och snabbare nå framgång i livet. Kontakta oss för att boka en healingtid i augusti.
Vi tar nu lite ledigt från den 1 juli-11 augusti och önskar alla våra klienter och bloggföljare en riktigt skön och avkopplande sommar med mycket meditation och reflektion för en ökad självkännedom.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Kunskap eller vishet

Kunskap är att lära sig något nytt varje dag. Vishet är att släppa taget om något varje dag.”
Zenbuddistiskt ordspråk

Är det kunskap som skapar vishet eller är det visheten som skapar kunskap? När vi lär oss någonting nytt så ökar vi vår kunskapsmassa och när vi kan mer så ökar också vår vishet, eller hur? Det kan låta enkelt och självklart men är det verkligen så?
Vi lär oss många olika saker under ett liv, vissa har vi nytta av och andra inte. Men bara för att vi ökar vår kunskap innebär inte det att vi också per automatik ökar vår vishet. Vishet innebär att vi också kan ta till oss den nya kunskapen och omsätta den i praktiken, då först når vi fram till vishet. Vi tar ett lätt exempel: kunskapsmässigt vet du att om du använder bilbälte så ökar dina chanser att överleva vid en krock. När du omvandlar denna kunskap till vishet så bör du alltid använda bilbälte när du åker bil, eller hur?
Att släppa taget om någonting varje dag kan handla om många olika saker, t.ex. att släppa någonting som man gått och ältat en lång tid och som därför äter upp din energi. Det här är inte lätt men med ökad kunskap om varför du går och ältar vissa saker ökar du dina möjligheter att nå fram till sann vishet.
Vi hjälper dig att släppa taget på det som tynger dig. Om du behöver hjälp med att öka din kunskap och lära dig något nytt så har vi intressanta kurser för dig som även ökar din vishet.
Välkommen att ta en titt på vår hemsida för mer information om aktuella kurser,
eller kontakta oss via tel. 073- 944 73 01.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

När du gått så långt, att du inte orkar ett enda steg till, har du bara gått hälften så långt som du klarar av. Grönländskt ordspråk

Vi behöver skaffa oss mer självmedkänsla, enligt forskarna, men vad är då självmedkänsla? I dagens samhälle när många redan är fokuserade på sig själva, kanske man kan tycka att självmedkänsla borde vara onödigt. Tyvärr ser det inte riktigt ut så, människor jobbar 60 timmar veckan och det är inte att vara snäll mot sig själv.

Allt fler arbetar både sena kvällar och helger för att hinna med sina arbeten. Det är ett slitsamt liv och kan ge konsekvenser som hälso- och sömnproblem och att jobbet inkräktar så mycket på privatlivet att det inte blir något privatliv.

När du har gått så långt att det känns som om du inte orkar ta ett enda steg till, behöver din självmedkänsla kopplas på så att du orkar gå de resterande stegen, utan att bli sjuk.

Via våra healingbehandlingar hjälper vi dig att skapa balans i livet så att du kan vara snällare mot dig själv, inte springer på alla bollar samtidigt och kan ge dig förmågan att se motgångar som en del i livet och någonting som du kan växa av. Det här är själva kärnan i din självmedkänsla som är en väldig styrka. När du blir mer självmedkännande kan du gå så långt som du klarar av.

Jobbar du som någon sorts chef idag så behöver du troligen lära dig att bli mer självmedkännande, vi hjälper dig med detta, Hör av dig så bokar vi en tid för dig så att du kan gå så långt som det är meningen att du ska gå.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Lyssna på tystnaden!

Vare sig vi lever i en stad eller ute på landet så är vi omgärdade av ljud. I staden har vi ofta inte något val, bussar och bilar kör förbi oss, brandbilar och ambulanser rycker ut med sirenerna påslagna. Att vi sedan också går runt med högtalare i öronen och lyssnar på musik eller en bok gör att vi nästan aldrig har det helt tyst runt omkring oss.

Detta trots att vi numera vet att denna eviga ljudbarriär stressar oss. Nu, idag, har du möjlighet att gå ut och lyssna på tystnaden, för den snö som stora delar av landet nu är täckt av dämpar alla ljud.

Nu är det tid till att bara stå still och lyssna på ingenting! Då ger du både kropp och själ en möjlighet att få koppla av och återhämta sig. Öppna munnen och smaka på tystnaden! När du känner dig lugn, stå kvar ett tag till och njut av den kanske ovana känslan att lyssna på tystnaden. Tystnad kan upplevas som skrämmande, ofta för att du kommer i kontakt med dig själv, istället för att vara rädd för tystnaden, ta den till dig och fyll på med lugn i själen.
Lyssna på tystnaden nu i vinter!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se

”Tränar mig på att inte vara så perfekt. Alltid retar det någon.”

Text från Anne Ankas kloklek. Pernilla Lindroos.

Vi närmar oss nu den högtid på året som nästan är den helg då allting ska vara som det alltid har varit och självklart ska det bli perfekt också i år, eller hur? Hur perfekt tycker du att det behöver vara? Att vi har traditioner och att vissa saker ska fram till advent och jul är en sak. Jag tror att vi alla har någonting som vi har haft med oss länge. För några dagar sedan träffade jag några goda vänner och vi kom att tala om just detta och kan ni tänka er, vi hade alla någonting av julsakerna som hängt med oss sedan barndomen. Men det betyder inte att allt behöver vara helt perfekt. Låt de kommande högtiderna var trevliga men inte perfekta och de som retar sig på detta kan ju då se till att det bir perfekt!

Vi hjälper gärna alla er som vill träna på att inte vara så perfekta! Boka eller ge bort i julklapp en avkopplande healingtid hos oss!
Med inte så perfekta hälsningar från oss!
Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se

Du blir det du tror

Det vi tror på är ibland mer verkligt än vad verkligheten själv är. Kan denna starka tro hjälpa eller stjälpa oss och hur stor är placeboeffekten?
För at ta reda på det ska jag beskriva en icke vetenskaplig undersökning som har gjorts för att få ett bättre grepp om det här med att skicka healing. Grupp 1, fick healing skickad till sig, Grupp 2 fick ingen healing sänd till sig men trodde att de fick det och slutligen Grupp 3 fick ingen healing skickad till sig och trodde inte att de skulle få detta heller.

Hur upplevde de olika grupperna detta och vilka effekter fick det?

Grupp 1 upplevde en stark förbättring av de skador de uppfattade sig ha av både fysisk och psykisk karaktär. Det är ett väntat utfall och alla ni som själva har fått healing skickad till sig vet att det är så. I grupp 3 så blev det också ett väntat utfall, de kände ingen förändring alls vare sig positiv eller negativ.

Grupp 2 däremot är den mest intressanta gruppen, de flesta upplevde att de blev bättre, de kände sig piggare och starkare, eftersom de skulle få just styrka skickad till sig. Här har alltså tron försatt berg. De mest intressanta är dock de som upplevde att de blev sämre! De fick mer ont i ryggen, kände sig trängda hemma och ville att healingen skulle tas bort ifrån dem. De blev också otrygga med den person som skickade healingen till dem, detta till trots att de inte fick något skickat till sig.

Dessa personer ville inte få hjälp, de ville ha kvar sin sjukdom för den ingick i deras uppfattning om sig själva och vem skulle de vara om de blev friska? En del av dem hade också fastnat i ”tycka synd om syndromet”. De ville vara sjuka för att få uppmärksamhet av andra och när de träffade någon som såg rakt igenom detta ville de inte ha någon healing, men det hade de ju heller aldrig fått! Bara tron att de hade fått hjälp fick dem att bli sämre!
Hur gör du, vill du få hjälp med dina problem eller vill du suga på dem som på ett gammalt ben? Vill du få hjälp är du varmt välkommen till oss, så hjälper vi dig vidare.
Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se