Kunskap eller vishet

Kunskap är att lära sig något nytt varje dag. Vishet är att släppa taget om något varje dag.”
Zenbuddistiskt ordspråk

Är det kunskap som skapar vishet eller är det visheten som skapar kunskap? När vi lär oss någonting nytt så ökar vi vår kunskapsmassa och när vi kan mer så ökar också vår vishet, eller hur? Det kan låta enkelt och självklart men är det verkligen så?
Vi lär oss många olika saker under ett liv, vissa har vi nytta av och andra inte. Men bara för att vi ökar vår kunskap innebär inte det att vi också per automatik ökar vår vishet. Vishet innebär att vi också kan ta till oss den nya kunskapen och omsätta den i praktiken, då först når vi fram till vishet. Vi tar ett lätt exempel: kunskapsmässigt vet du att om du använder bilbälte så ökar dina chanser att överleva vid en krock. När du omvandlar denna kunskap till vishet så bör du alltid använda bilbälte när du åker bil, eller hur?
Att släppa taget om någonting varje dag kan handla om många olika saker, t.ex. att släppa någonting som man gått och ältat en lång tid och som därför äter upp din energi. Det här är inte lätt men med ökad kunskap om varför du går och ältar vissa saker ökar du dina möjligheter att nå fram till sann vishet.
Vi hjälper dig att släppa taget på det som tynger dig. Om du behöver hjälp med att öka din kunskap och lära dig något nytt så har vi intressanta kurser för dig som även ökar din vishet.
Välkommen att ta en titt på vår hemsida för mer information om aktuella kurser,
eller kontakta oss via tel. 073- 944 73 01.

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se