Lyssna på tystnaden!

Vare sig vi lever i en stad eller ute på landet så är vi omgärdade av ljud. I staden har vi ofta inte något val, bussar och bilar kör förbi oss, brandbilar och ambulanser rycker ut med sirenerna påslagna. Att vi sedan också går runt med högtalare i öronen och lyssnar på musik eller en bok gör att vi nästan aldrig har det helt tyst runt omkring oss.

Detta trots att vi numera vet att denna eviga ljudbarriär stressar oss. Nu, idag, har du möjlighet att gå ut och lyssna på tystnaden, för den snö som stora delar av landet nu är täckt av dämpar alla ljud.

Nu är det tid till att bara stå still och lyssna på ingenting! Då ger du både kropp och själ en möjlighet att få koppla av och återhämta sig. Öppna munnen och smaka på tystnaden! När du känner dig lugn, stå kvar ett tag till och njut av den kanske ovana känslan att lyssna på tystnaden. Tystnad kan upplevas som skrämmande, ofta för att du kommer i kontakt med dig själv, istället för att vara rädd för tystnaden, ta den till dig och fyll på med lugn i själen.
Lyssna på tystnaden nu i vinter!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se