”Gud kunde inte finnas överallt, därför skapade han mödrar.”

Rudyard Kipling

I helgen var det mors dag, en dag som enligt uppgift fyller 100 år i år i Sverige! Det var tänkt att vara en dag när kvinnorna skulle få ledigt från allt hushållsarbete och inte minst ledigt från att hålla reda på diverse familjemedlemmar. Mor skulle också så långt det var möjligt ges möjlighet att vila. Detta står bl.a. att läsa i häftet Mors dag från 1920, enligt nordiska museet.

Hur ser det ut idag? Med dubbelarbetande kvinnor som sliter dygnet runt för att få livspusslet att gå ihop. Här kanske det inte räcker med en fri dag, det skulle kanske behövas en vecka eller en månad. Det är inte en slump att våra klienter till största delen är kvinnor, som får en möjlighet att ta hand om sig själva när barnen antingen är tonåringar eller har flyttat ut. Då är det mödrarnas tid! För under småbarnsåren finns mödrarna överallt.

Bullbakande mammor i idrottsklubben, mammor som skjutsar till olika aktiviteter, mammor som tvättar fotbollslagets tröjor och mammor som lagar god och näringsriktig mat. När vilar dessa fantastiska kvinnor någon gång? Det kan man verkligen undra.

Den bästa presenten du kan få och som du kan ge dig själv är faktiskt tid helt för dig själv. Ge dig själv en försenad mors dags present och boka in en avkopplande healingbehandling hos oss. Om du har en mamma som du vill värna om ge henne ett presentkort på behandlingar hos oss, för det behöver alla mammor året runt, eftersom de oftast är överallt.

Vi hjälper dig att tänka lite mer på mammor mer än en gång per år!

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se