Den som inte är nöjd med vad han har, kommer inte heller att bli nöjd med det han skulle vilja ha.
Albert Einstein

Dessa kloka ord har kanske en större betydelse i dagens värld än vad de hade under den tid då Einstein verkade. Att vara nöjd med det man har hur många av oss är det idag?
Vi vill ha mer och mer. Tyvärr brukar det aldrig leda till att vi blir nöjda. Julklappar är ett bra exempel på detta, det blir fler och fler julklappar för varje år som går men vi blir inte nöjda i alla fall. Hur kan detta komma sig? Det vi verkar ha glömt, men som Einstein visste är följande: När du är nöjd med det du har, såväl rent materiellt som hur du mår, så är du nöjd med livet. Du njuter av din tillvaro, det är vad vi idag kallar för att vara i nuet. När man är nöjd så skapar man också en bra grund att stå på under livets svåra tider.
Att aldrig vara nöjd skapar en inre stress, speciellt som det känns att vi jagar efter något som vi aldrig kommer att nå fram till. Vissa tror att detta är ett bra sätt att motivera oss på, men om vi alltid jagar efter något kommer en seger aldrig att firas eller njutas, eftersom vi tror att vi alltid kunnat nå något bättre. Detta gäller både på jobbet och i det privata. Det är svårt att få en hållbar förändring om du inte kan se något bra med det du har idag. Att känna sig nöjd med det vi har och det vi har uppnått skapar utrymme för oss att nå det vi vill uppnå.
Stanna upp i din vardag och tänk på detta, är du nöjd med det du har?

Är du inte nöjd med det du har idag kan vi hjälpa dig att ta reda på varför och hjälpa dig att skapa det lugn som gör att du blir nöjd med ditt liv idag, så att du även kan bli nöjd med det du vill ha!
Missa inte dina möjligheter i livet bara för att du inte är nöjd med det du har!

Ditt liv är fullt av möjligheter – Vi hjälper dig att verkliga dem!

Gunilla och Dan
www.gumahealing.se
gunilla@gumahealing.se
dan@gumahealing.se