Att lyssna på sitt inre.

För några veckor sedan var jag på ett föredrag som handlade om att hitta balans i livet. Med balans i livet menades här att man skulle planera sin tid och almanacka så att man fick tid över till sig själv, familjen och vännerna. Det var ett mycket bra föredrag, men det talades aldrig om att hitta balansen inom sig själv. Det saknades verkligen, för utan balans i sitt inre kan det bli svårt att skapa balans i resten av livet.

Hur skapar man då balans i sitt inre? Det är en bra fråga och behöver vi skapa balansen? Kan det vara så att den redan finns där, inom oss? Balansen finns nog där hela tiden, den där inre rösten som vi alla har, som har en tendens till att dyka upp när vi gjort något mindre bra.  Ibland kallas det samvete ibland något annat.

När man begår våld på sig själv, alltså gör något som går emot hela ens väsen, då känns det i kroppen, det blir en obalans. Lyssnar vi på den? Ibland, ibland inte. Att ignorera en obalans kan vara skadligt, gör vi det tillräckligt många gånger kan det leda till fysiska problem, ont i magen är bara ett problem. En obalans kan också skapas när vi inte får vara den vi är. För att få balans i livet är det bra om man själv vet, vem man är. Om man trycker ner, vem man är, tillräckligt länge så har man snart glömt bort vem man är. Det blir en obalans i det inre. I dagens samhälle kan det också vara svårt att höra sig själv, vi blir dränkta i ljud som finns överallt runt omkring oss.

För att hitta sin inre balans krävs det att vi lyssnar inåt, det är något som glöms bort, men för att skapa balans i livet, utrymme i våra almanackor och få tid över till att träna behöver vi lära oss att lyssna på vårt inre.  Det är mycket viktigare än vad många tror. För vad har ditt inre att göra med att du aldrig hinner träna? Att inte veta vem man är och att inte lyssna inåt gör att man blir stressad och då hinner vi ingenting. När man är stressad, tror man att man hinner med så mycket, bara man ökar farten och springer lite fortare. Men i själva verket, hinner vi oftast mindre, vi gör fel och får göra om. I en sådan situation har du kört över dig själv, det mår ingen bra av, för själen protesterar och stressen ökar.

Den 9-10 november, håller jag en kurs där man får lära sig att lyssna både på sitt eget inre men även att lyssna till sina guider. Det är en spännande kurs där man får kontakt med sig själv och då kan skapa sig en bättre förståelse för sig själv och förstå varför man har tagit vissa beslut i livet. Du har också möjlighet att ta reda på vem du är.  Har du inte gått den kursen än, så är det hög tid!  Skicka ett mail till gunilla@gumahealing.se och anmäl dig redan idag.

För din inre balans skull ta reda på vem du är.

Gunilla Mansfeld

www.gumahealing.se