Få det gjort !

”Människor förändras genom vad de uträttar”
Wystan Hugh Auden

Är du en tidsoptimist, slarvmaja eller uppskjutarexpert?

Med hjälp av vår coaching kan du få hjälp att göra upp med tidstjuvar och dålig planering, en gång för alla. Tänka nytt och få saker gjorda istället för att samla på hög och bli stressad. Det som är jobbigt att ta itu med är väldigt lätt att skjuta framför sig, oavsett om det gäller saker på jobbet eller vårstädningen hemma. Ju fler saker du skjuter upp, ju arbetsammare blir det att ta tag i dem och du blir mer stressad. Det blir till en negativ spiral och du skjuter upp en sak tills det inte längre går att skjuta upp den. Då tar du itu med uppgifter på fel tid på dygnet, troligtvis sent en kväll, eftersom det måste vara klart till dagen där på. Du bir irriterad när det inte blir så bra hanterat som du vet att du kan, ofta får du inte heller tillräckligt med sömn och återhämtning. Nästa dag är du trött och skjuter upp fler saker och så fortsätter det.  Du blir mer och mer stressad. För att förändra detta beteende måste du uträtta något, du måste förändra ditt beteende.
Det finns några gyllene regler som nämns i denna förändringsprocess:
a) Börja med att säga nej!
Ta inte på dig mer än vad du klarar av.
b) Se fördelarna.
För att förändras på sikt måste man se vinsterna med det.
c) Planera.
Att skriva listor är aldrig fel!
d) Upptäck tidstjuvarna.
Mejl, facebook och sms slukar fullkomligt med tid
e) Tänk på din nästa.
Om du slarvar, hemma eller på arbetet, går det ut över andra.
f) Sätt klara och tydliga mål för dig själv.
Har man svårt att komma till skott så fallerar man ofta på denna punkt.

När man är en uppskjutare kan detta beteende bottna i en vilja eller vana att fly ifrån det som är jobbigt. Då gäller det att möta och ta tag i det som är jobbigt.Hos oss får du verktygen till att förändra ditt beteende genom bl a fem effektiva tips. Kontakta oss för att boka in en coaching eller healing tid, för att få dessa tips.

Du har väl inte glömt vår kurs, Inre vägledning, som leder till en effektivare och mindre stressad vardag? Kursen ges i Vallentuna den 21-22 februari. Läs mer på vår hemsida eller kontakt Gunilla, e-mail, gunilla@gumahealing.se.

Ditt liv är fullt av möjligheter – Vi hjälper dig att förverkliga dem!

Gunilla & Dan

G.Mansfeld Coaching & Healing                                                           www.gumahealing.se
gunilla@gumahealing.se
dan@gumahealing.se