”Att tala är silver att tiga är guld”

Magnus von Platen

Ett mycket gammalt ordspråk som vi alla känner till och som vi ofta använder i det dagliga livet. Uppkomsten kanske kommer från att man i gamla tider skulle foga sig för övermakten (kungen eller fursten), då blev man uppskattad och ibland belönad. Om du istället upphävde din röst och påpekade det som inte var bra, blev du inte belönad, du blev kanske istället bestraffad.

Ordspråket har levt kvar långt in i våra dagar och en del av oss lever nog efter att det är bättre att vara tyst än att upphäva sin stämma. Det här kan i vissa fall gå lite för långt så att man aldrig upphöver sin stämma vad det än vara månde. Om vi relaterar det till oss själva så är nog många av oss duktiga på att hålla inne med vad vi känner och hur vi egentligen mår. Rent reflexmässigt så svarar vi på öppningsfrasen; – Hej, hur är det? med, – Det är bra! Utan att verkligen känna efter om det i själva verket är bra.

Så vi väljer att ”tiga” med hur vi egentligen mår och med vad vi tycker är jobbigt. Tänk om vi istället skulle svara; – Inget vidare faktiskt, just nu känner jag mig stressad för att jag inte hinner med allt jag ska göra och framförallt så hinner jag inte med att ta hand om mig själv. Då kanske den som frågar, som ofta är en vän, tar det här till sig och försöker göra vår dag lite lättare genom att hjälpa oss och kanske gör dagen lite roligare för oss.

Känner du att du också har ”tigit” med hur du egentligen mår alldeles för länge och nu behöver någon att öppna ditt hjärta för, så finns vi till här för dig. Vi hjälper många människor i deras ibland ”stormiga” resa genom livet.

Ditt liv är fullt av möjligheter – Vi hjälper dig att förverkliga dem!

Gunilla & Dan

www.gumahealing.se
gunilla@gumahealing.se
dan@gumahealing.se