Kan du stressa upp i vikt?

Allting har ett men” Ur Svenska ordspråk

Kortisol, hur många har hört talas om detta hormon? Det är ett mycket viktigt hormon i våra kroppar, (hormonet produceras i binjurarna), som dessutom kan ställa till det rätt ordentligt för oss. Detta hormon ska nämligen vara i balans för att vi ska må bra men är det inte i balans så kan vi faktiskt drabbas av försämrat minne samt höga blodsockervärden. Den tid vi lever i nu är inte lämpad för normala kortisolvärden. När vi sitter still, vilket många av oss gör idag pga. våra arbeten framför datorer så gör sig inte kroppen av med de slaggprodukter som kortisolet alstrar och då höjs blodsockret. Detta i sin tur leder till ökad risk att drabbas av diabetes. När vi befinner oss i ett konstant läge av stress så kan det ske att du stressar upp i vikt. Tricket för att klara detta är att inte stressa för länge och på för hög nivå, men hur genomför man detta tric

• Sömn är givetvis en viktig ingrediens i detta, en sömn utan störningar såsom mobiltelefoner.
• Att komma bort från den stressiga miljön är också mycket viktigt. En skogspromenad på minst en timme är ett bra knep. Helst flera gånger i veckan.
• Att gå och lägga sig när man är trött, oavsett om det råkar vara kl. 20.00 och man kanske tycker att man bör vara vaken någon timme till för att hinna med allt det som ska göras.
• Sammanfattningsvis, lyssna på kroppen och inte på alla måsten. Kroppen vet när den behöver vila och sömn betydligt bättre än du själv.
Kortisol i rätt mängd är något som vi måste ha, men om det överdoseras av kroppen pga. vårt stressande så blir det ett elakt hormon som slår tillbaka mot oss. Allting har som sagt var ett men. Tycker du att det är svårt att komma igång med detta så hjälper vi dig gärna med några avkopplande healingbehandlingar, så kan du kanske undvika att stressa upp i vikt. Där både kropp och själ får varva ner och vila i våra lugna lokaler i Vallentuna.

Vinterhälsningar från

Gunilla & Dan Mansfeld
www.gumahealing.se