Konsten är att bli arg på rätt person, i rätt utsträckning, vid rätt tidpunkt, av rätt anledning och på rätt sätt.

Aristoteles

Det här är inte lätt, visst har vi alla låtit vår ilska riktas mot fel person, någon gång. Ibland för att vi har varit för fega för att konfrontera rätt person. Ibland har vi väntat så länge att den andra personen inte förstår varför du helt plötsligt exploderar i ett raseriutbrott.

Hur är man då arg på rätt sätt?
Hur man är arg på ”fel” sätt och visar det för andra är mycket lättare att ge exempel på.
Det hände mig en gång i valtider. En kund som inte uppenbarligen var glad över valresultatet lät sin ilska och vrede gå ut över någon som i det här fallet var helt oskyldig, en tjänsteman. Vederbörande blev totalt utskälld av kunden för ”det usla valresultatet”. Att tjänstemannen inte hade något med utfallet att göra brydde sig den här personen inte sig om. Kunden var här arg på fel person, i fel utsträckning, av fel anledning och på fel sätt.

Att skälla ut någon via mejl, sms eller brev är inte rätt sätt att delge någon sin ilska eftersom det är lättare att skriva saker som vi senare kanske kommer att ångra. När vi inte ser den andres reaktion så kan det bli för mycket. Det kan alltså bli på fel sätt och i fel utsträckning.

Blir du arg, ta ett steg tillbaka och avvakta en dag innan du svarar, så att du vet att du är arg på rätt person, i rätt utsträckning, vid rätt tidpunkt, av rätt anledning och att du blir arg på rätt sätt.

Går du också och bär på mycket ilska inombords helt i onödan?

Den 16 april och den 14 maj håller vi kursen Dina Guider, det finns fortfarande några fåtal platser kvar. Anmäl gör du till dan@gumahealing.se. Välkomna!

Ditt liv är fullt av möjligheter – Vi hjälper dig att förverkliga dem!

Dan och Gunilla

Mansfeld Coaching & Healing

www.gumahealing.se

gunilla@gumahealing.se

dan@gumahealing.se