Köpslår dina barn om din tid?

Ta dig tid att vara vänlig – Det är vägen till lycka, Ta dig tid att drömma – Det ställer siktet mot stjärnorna, Ta dig tid att älska och att bli älskad – Det är ett Gudomligt privilegium. Ta dig tid att se dig omkring – Tiden är alltför knapp för att vi ska ha råd att vara självupptagna. Ta dig tid att skratta – Det är musik för själen.
Gammalt engelskt visdomsord

Dessa gamla engelska visdomsord står i skarp kontrast mot titeln på denna blogg, eller hur? Var tog denna tid vägen och när försvann vår tid för varandra? Redan 2004 väckte Carl Hamilton stor uppståndelse med boken ” Det infantila samhället”, där han hävdade att vuxna inte längre har tid att vara föräldrar, men vad har hänt sedan dess? Har det blivit bättre? Inte enligt Carl Hamilton, idag tvingas våra barn att köpslå om sina föräldrars tid, har du tid för mig någonstans emellan jobbet, den nya familjen, träningen, självförverkligandet och föräldrarnas vänner?

Får dagens barn den omsorg, närhet och stabilitet som behövs för att kunna utvecklas till stabila vuxna som faktiskt kan ha tilltro till andra människor? Det tragiska svaret är att de inte får detta vilket visar sig när de psykosomatiska besvären ökar bland så unga personer som 11-15 åringar. Varför, har inte tidigare generationer blivit vuxna mycket tidigare, utan att drabbas av detta? Carl Hamilton citera Per Kågeson, som hävdar att en dagisdebut före tre års ålder kan medföra risker för barnet som inte kan negligeras. Barn och speciellt små barn behöver sina föräldrar. Redan i denna ringa ålder behöver alltså barnen köpslå om sina föräldrars tid.
Behöver dina barn köpslå om din tid? Ta tillvara småbarnstiden för den är nämligen alldeles för kort för att vi ska ha råd att vara självupptagna. Behöver du hjälp med att reda ut ditt liv så att dina barn inte behöver köpslå om din tid? Då är du välkommen att kontakta oss, vi har kunniga och livserfarna coacher och healare som kan hjälpa dig.

Du har ett mål – vi hjälper dig att nå målet!
Gunilla & Dan Mansfeld www.gumahealing.se