Ögonblick som förändrar

Det kan räcka med det lilla för att sätta igång något stort i ens liv. Det kan vara något så enkelt som en mening som tränger djupt in i hjärtat och förändrar allt. Jag hade förmånen att få uppleva ett sådant ögonblick med en av mina klienter i förra veckan.

Efter några samtal fick jag se klientens ansikte lysa upp i ett stort leende och klienten sa, nu förstår jag, tänk om jag greppat detta tidigare i mitt liv. En sådan insikt fanns det kanske inte en mognad för tidigare. Klienten var kanske inte redo att möta detta ögonblick förrän just nu, därför kom det inte tidigare. För du måste vara redo. Denna nya insikt som klienten fick satte igång en kedja av händelser, som blev en början till en stor förändring i livet.

Sa jag något omvälvande? Nej, jag petade på den minsta stenen och när den sattes i rullning kom förståelsen även för de större stenarna. Dessa stora stenar som klienten sett som oöverstigliga blev plötsligen inte alls så stora längre. Här satte det lilla igång det stora.

Det lilla var att söka inåt i sig själv efter svaret. Min klient hade alltför länge stött sig på andras åsikter och det kan vara farligt, speciellt när andras åsikter får styra åsikten om dig själv. Att ta för givet att andra vet bättre om dig själv än vad du gör, är inte bra. I slutänden ska man förlita sig på sitt eget omdöme för du känner ju dig själv bäst. Bättre än alla andra.

Jag välkomnar er alla till årets första retreat den 23 jan kl. 18.30 – 20.30, i vår lokal på Clerks väg 3 i Vallentuna. Anmäl dig till e-post gunilla°gumahealing.se

Jag hoppas att även du ska få uppleva ögonblick som förändrar dig.

Gunilla Mansfeld

www.gumahealing.se