Stress är ett ständigt lika aktuellt problem och på begäran från några av våra klienter ska vi behandla stressen på jobbet denna gång.

Sedan 2010 har sjukskrivningarna pga stress ökat med 70%. Det är så alarmerande att arbetsmiljöverket har beslutat om nya föreskrifter för organisatorisk och psykosocial miljö, som börjar gälla från den 31 mars nästa år. Det är ett försök att komma tillrätta med stress på jobbet som ofta gör sig gällande när du har för mycket att göra, ständigt måste vara nåbar, inte har någon att lämna över till och när förväntningarna är otydliga. Långvarig stress bryter ner oss både fysiskt och psykiskt. Nu i julmånaden är det framför allt väldigt många kvinnor som stressar för att hinna med jobb, matlagning, julklappsinköp och det vanliga livet. Denna stress får många betala för under januari och februari. För att hindra att man blir farligt stressad med risk för fysiska besvär finns det några punkter som man ska vara vaksam på: 1)Magbesvär, huvudvärk och yrsel. 2) Muskelspänningar i nacke, axlar eller käkar. 3) Tryck över bröstet och hjärtklappning. 4) Infektionskänslighet. 5) Trötthet, utmattning och irritation. 6) Svårt att somna. 7) Koncentrationsproblem. 8) Oro och nedstämdhet. Dessa punkter är listade av fackförbundet Unionen i en nyligen avslutad undersökning.

Vet du med dig att du har någon eller några av dessa signaler och tycker att du lever under stress, ska du ta det på allvar. Vi kan hjälpa dig med att komma tillrätta med din stress och din symptom. Reiki healing är en mycket bra metod för att möta och minska stressen i vardagen. Du får också verktyg hur du kan göra och inte minst tänka för att vända en negativ trend. Det är väldigt viktigt att i tid möta dessa bekymmer eftersom de i värsta fall kan leda till utbrändhet och till årslånga sjukskrivningar.

Tveka inte att höra av dig till oss, vi hjälper dig att må bättre och det är du värd. Vi har sedan november fler tider i Vallentuna för att minska väntetiden. Du kan nu nå Dan på telefon 073-944 73 01.

Gunilla & Dan

”Ditt liv är fullt med möjligheter – Vi hjälper dig att förverkliga dem!”

Mansfeld Coaching & Healing

www.gumahealing.se

gunilla@gumahealing.se

dan@gumahealing.se