” Tala inte så att du glömmer att lyssna”
Ur Tänkvärt av Gunnel & Kjell Swärd

Vi pratar som aldrig förr, det är ett konstant pratande, nästan överallt. När vi står i busskö, i mataffären, på den ensamma promenaden, som ska vara avkopplande. Det är nästan aldrig tyst. Vi pratar men samtalar vi? I de telefonsamtal som man inte kan undgå att lyssna till lägger en observant lyssnare märke till att personen du kan höra förefaller att hålla en monolog. När det blir tyst och den andre troligen säger något, så får man ingen känsla av att den du hör egentligen är intresserad av vad den andre säger, för när den du lyssnar till börjar på att prata igen, så fortsätter personen där den antingen gjorde ett andningsuppehåll eller blev avbruten. Det här är inget samtal utan ett narcissiskt behov av att höra sin egen röst.

Vad är då ett samtal? Samtal beskrevs tidigare nästan som en dans, man följer varandra och visar intresse genom att verkligen lyssna på vad den du samtalar med verkligen säger. Du ställer frågor som för samtalet framåt. När det behövs så går du utanför dig själv och sätter dig in i vad den andre verkligen säger. Det är ett riktigt samtal. När hade du ett samtal senast med någon utan att tala i telefon? Du kan även lyssna och samtala med dig själv, men det kan du bara göra när det är någorlunda tyst omkring dig. När lyssnade du senast till dig själv? När lyssnade du till Universum?
Det kan vara svårt att lyssna till Universum men det går att få hjälp via astrologi, av den anledningen introducerar vi vår nya kurs, Grundkurs i Astrologi, den 19 februari i Vallentuna.
Under denna kurs får du lära dig att lyssna till universum för att så småningom bättre kunna lyssna till ditt eget inre. Under kursen går vi igenom astrologins grunder, den omfattande terminologin och inte minst den mycket spännande astrologiska historien, självklart gör vi kopplingar till Atlantis.
Denna kurs kommer att följas upp med en fortsättningskurs om att, Ställa horoskop.
Har du några frågor eller vill anmäla dig till denna jättespännande och nyttiga kurs så är du välkommen att höra av dig till Dan på telefon 073-944 73 01 eller till dan@gumahealing.se.                 Lyssna denna vecka istället för att prata själv!

Gunilla & Dan Mansfeld

”Ditt liv är fullt av möjligheter – Vi hjälper dig att förverkliga dem”

www.gumahealing.se
dan@gumahealing.se
gunilla@gumahealing.se