Gott Nytt healingår! Vi hälsar alla våra klienter, gamla såväl som nya, välkomna till ett spännande och fullmatat healingår.

Har du som många andra avlagt ett nyårslöfte? För många innebär detta löfte att det ska tränas mer, leva sundare och i samband med att leva sundare så kommer det här med vitaminer in i bilden. För några dagar sedan så lästa jag en artikel i DN som handlade om just detta och om vårt stora intag av kosttillskott och vitaminer. Äter du vitaminer varje dag? Vet du om du verkligen behöver detta? En fullt frisk vuxen person som äter en varierad kost behöver egentligen inte stoppa i sig extra vitaminer, varför gör vi då det?

Vi ska orka och hinna med så mycket varje dag, egentligen betydligt mer än vad vi klarar, speciellt nu under den mörka årstiden i vårt land. Därför stoppar vi i oss vitaminer, i tron att vi inte ska känna oss så trötta. När vi inte blir piggare stoppar vi i oss lite fler vitaminer och kanske även något spännande kosttillskott. Det vi missar är vår fysiologiska klocka, vi blir trötta när det är mörkt ute, det är en signal till oss att varva ner för att gå och lägga oss, inte jobba vidare i full fart. Jämför med hur vi fungerar på sommaren, då orkar vi jobba betydligt längre, just därför att det är just ute.

Hur kan vi då möta detta i dagens hektiska samhälle? Givetvis finns inga lätta svar, men vissa råd från min barndom gäller fortfarande. Försök vistas utomhus minst två timmar per dag, när det är ljust ute. Jag vet att det kan vara svårt att få till, men försök med en lunchpromenad till att börja med. Då laddar du energi via ljuset. Dela upp ditt dagliga matintag och ät lite oftare istället, då undviker du dipparna. Sov lite mer under natten, kanske 30-60 min mer än vad du gör under sommarhalvåret. Du kan också gå på någon extra healingbehandling under vinterhalvåret, går du en gång i månaden, ska du kanske prova och gå varannan vecka istället. Reiki healing är bra på att fylla på dina energidepåer ordentligt.

Du är välkommen till oss för att ladda extra kraft, för att orka mer och för att skaffa dig bättre motståndskraft mot vinterns sjukdomar.

Gunilla och Dan

Mansfeld Coaching & Healing

Ditt liv är fullt av möjligheter – Vi hjälper dig att förverkliga dem!

www.gumahealing.se

gunilla@gumahealing.se

dan@gumahealing.se